Hádzaná: Prešov vo štvrťfinále proti Medveďom z Čechova a začne doma

13.12.2005 Celý región

Viedeň 13. decembra (TASR) - Hádzanárov Tatrana Prešov čaká vo štvrťfinále Pohára víťazov pohárov dvojzápas s ruským klubom Čechovskí Medvedi Čechov. Žreb vo...
Viedeň 13. decembra (TASR) - Hádzanárov Tatrana Prešov čaká vo štvrťfinále Pohára víťazov pohárov dvojzápas s ruským klubom Čechovskí Medvedi Čechov. Žreb vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie taktiež rozhodol, že prvý zápas odohrá slovenský majster 25. , resp. 26. februára v domácej Tatran Handball Arene, odvetu o týždeň neskôr na palubovke v Rusku.

Medvedi sa rovnako ako šarišský klub do PVP dostali z 3. miesta v skupinovej fáze Ligy majstrov. V mimoriadne náročnej A-skupine zaostal o dva body za francúzskym Montpellierom a nemeckým Magdeburgom. \"Ruský zástupca patrí k hlavným favoritom na konečné prvenstvo a určite patrí do vyššieho rangu ako my. Má veľmi kvalitný káder, ktorý trénuje bývalý dlhoročný reprezentant a tréner zbornej Vladimir Maximov. My pôjdeme do súboja z pozície outsidera, budeme sa snažiť o čo najlepšie výsledky a možno aj trošku prekvapiť, \" komentoval bezprostredne po žrebe prešovský tréner František Šulc a pokračoval: \"Práve neúspech v Lige majstrov si určite budú chcieť vynahradiť v tejto súťaži. V každom prípade je to však veľmi atrkatívny súper pre divákov i odborníkov a všetci sa môžeme tešiť na dva mimoriadne dobré zápasy. \"
Šulcove prvotné odhady potvrdil aj viceprezident Slovenského zväzu hádzanej Jozef Ambruš, ktorý vo funkcii delegáta pozoroval na južnom okraji Moskvy vystúpenie Čechova v LM proti Magdeburgu. \"Maximov má k dispozícii výborný mančaft zložený prakticky z najlepších ruských hráčov, ktorí zostali doma a neodišli do zahraničných líg. Navyše takmer všetci sú veľmi urastení. V odvete čaká na Prešov aj fantastická hala, akú my v celej republike žiaľ nemáme, \" prezradil Ambruš, ktorý ako člen exekutívy EHF sledoval žreb na vlastné oči v rakúskej metropole.
Šulcovi zverenci sa do najlepšej osmičky prebojovali cez RK Sloga Doboj z Bosny a Hercegoviny po dvoch víťazstvách - vonku 31:27 a doma 33:23. Vo štvrťfinále európskej klubovej súťaže nemala pritom slovenská hádzaná účasť už celých päť rokov. Naposledy sa do najlepšej osmičky prebili v Pohári EHF v sezóne 2000/2001 hádzanárky zo Šale. V samostatnej ére sa mužskému klubu spod Tatier do najlepšej osmičky niektorej zo súťaží podarilo postúpiť trikrát, no ani raz štvrťfinálovým sitom neprešiel.
Čechov po preradení do osemfinále PVP nedal šancu švédskemu Hammarby, s ktorým vyhral v oboch zápasoch (37:28 a 32:28).
Utorňajší žreb zaujímal aj ďalších dvoch slovenských hádzanárov. Reprezentačný pivot Peter Hlavtúr si v drese švajčiarskeho BSV Bern zahrá proti srbskému Železničaru Niš a brankár bundesligového Frisch Auf Göppingen Michal Shejbal bude mať do činenia s dánskym GOG Gudme.

Súhrn žrebu štvrťfinálových dvojíc európskych klubových súťaží mužov:
(prvé zápasy 25. /26. februára, odvety 4. /5. marca)

LM:
BM Ciudad Real (Šp. ) - Celje Pivovarna Laško (Slovin. )
Portland San Antonio (Šp. ) - FC Barcelona (Šp. )
THW Kiel (Nem. ) - SG Flensburg-Handewitt (Nem. )
Montpellier HB (Fr. ) - MKB Veszprém (Maď. )

PVP:
HSG Nordhorn (Nem. ) - Kadetten Schaffhausen (Švajč. )
Skjern HB (Dán. ) - HCM Constanta (Rum. )
Tatran Prešov (SR) - Medvedi Čechov (Rus. )
BM Granollers (Šp. ) - CBM Valladolid (Šp. )

Pohár EHF:
TBV Lemgo (Nem. ) - Dinamo Astrachaň (Rus. )
KS Vive Kielce (Poľ. ) - US Creteil (Fr. )
VfL Gummersbach (Nem. ) - Bidasoa Irun (Šp. )
GOG Svendborg Gudme - FA Göppingen (Nem. )

Challenge Cup:
Vardar Skopje (Mac. ) - Steaua Bukaresť (Rum. )
Železničar Niš (SČH) - BSV Bern (Švajč. )
RN Petrohrad (Rus. ) - Medveščak Záhreb (Chorv. )
Sporting Horta (Por. ) - NIT-HAK Nittedal (Nór. )
 

Vyberte región